Energie

Thema

Hoe provincie Utrecht goedwillende burgers verantwoordelijk maakt voor wat de huidige coalitie wil aanrichten en Tips om niet in de fuik te belanden.

lees verder

Er kan een streep door de plannen voor windturbines in het historische Geingebied, aan de uiterste zuidgrens van Amsterdam. Een meerderheid van de gemeenteraad van De Ronde Venen heeft zich uitgesproken tegen het plaatsen van windturbines binnen de gemeentegrenzen.

lees verder

De Tweede Kamer heeft met een ruime meerderheid de motie van SP-Kamerlid Renske Leijten aangenomen om te zorgen dat zonnepanelen op daken de norm wordt. 125 van de 150 Kamerleden stemden voor de motie.

lees verder

Hoe kunnen we het eigenaren van grote daken makkelijker maken om zonnepanelen te plaatsen? Een relevante vraag waar de provincie Zuid-Holland met het aanvalsplan Zon op Dak antwoord op wil geven. Onderdeel van dit plan is de subsidieregeling ‘Zonnig-Zuid-Holland. Daarmee willen we bereiken dat er zoveel mogelijk zonnepanelen op Zuid-Hollandse grote daken komen. Gedeputeerde Berend Potjer en wethouder Liesbeth van Tongeren (Den Haag) bijten de spits af.

lees verder

Het ‘zoekgebied’ voor windmolens bij de Zeeburgertunnel is zó klein, dat het wel als locatie mag worden beschouwd.

lees verder

Na meerdere protesten aan de noord- en oostkant van de stad was er vandaag een protest aan de zuidoostkant van Amsterdam. Deze keer waren het de bewoners van Weesp, Zuidoost, Diemen en Driemond die in actie kwamen tegen de zeventien mega-windturbines die de gemeente binnen de gemeentegrenzen wil plaatsen. Zo’n 300 betogers wandelden verschillende routes langs zoekgebieden voor windmolens.

lees verder

Zaterdag 24 april organiseerde Windalarm Amsterdam een botenparade langs de zoekgebieden voor windturbines in Amsterdam. Enkele tientallen boten verzamelde zich in de IJburgerbaai om te protesteren tegen de mogelijke komst van windturbines in de buurt van woningen.

lees verder

De grens van 1 cent per kilowattuur voor zonneparken lijkt geslecht. Het Saudische Renewable Energy Project Development Office (REPDO) heeft een recordbieding ontvangen voor een project van 600 megawatt (MW).

lees verder

Al in 2019 beschreef het Internationale Energie Agentschap (IEA) de enorme potentie van wind op zee. In de EU is er potentie voor 10 keer het huidige stroomverbruik. Overigens voor 'zon op dak' gelden dezelfde soort van cijfers. Bij het sluiten van het klimaatakkoord is niet gekeken naar de data maar naar belangen.

lees verder

Veel bewoners van IJburg vrezen op enkele honderden meters afstand torenhoge windmolens. Wat zijn de lessen uit Vinex-wijken in Houten en een buurtschap bij Nijmegen? ‘Het heeft geen zin chagrijnig te blijven.’

lees verder

Gisteren woonde windalarm een Zoomsessie bij van de kernenergiebeweging. Bij veel milieu-mensen geldt nog het misverstand dat wind op zee schadelijk is voor de natuur. En dat daarom wind op land ook een onontkoombaarheid is. Windalarm heeft de mensen verteld dat uit onderzoek blijkt dat wind op zee voordelen heeft voor de natuur. En dat ook de vissers daarvan profiteren.

lees verder

Hieronder leest u meer over de diverse aspecten. Onderaan elk alrtikel kunt u dan doorklikken naar de volgende of terug naar de vorige. Bij een artikel staan gerelateerde nieuwsberichten.

Gerelateerde organisaties

Heeft u suggesties? info@burgerplatform.nu.